Beste skolen i følge elevene

Skolen for de som vil litt mer, sier Akademiet om seg selv.

Jeg fortsetter mine besøk i Viken. Det for å få enda bedre kunnskap, gjennom å snakke med folk om skole i Viken og i de nye fylkene. Nå var det Akademiet og Karrieresenteret i Drammen som sto for tur. Akademiet ønsker å skape Norges beste videregående skole. Ser ut som de lykkes i det arbeidet. Det er synd at vi har et politisk flertall i Viken, som ønsker å gjøre det vanskelig for fri-skolene, ved blant annet å holde dem utenfor det felles opptakssystemet som skolene bruker. Vi bør tenke på hva som er elevenes beste. Da er ikke utestengelse av skoler veien å gå, selv om de ikke har fylket som eier.

Akademiet i Drammen best i Norge

Det er ikke mange fri-skoler i Norge. Kun noen få prosent, men flere av dem gjør det bra – veldig bra. Elevundersøkelsen til Utdanningsdirektoratet måler ikke karakterer, men elevenes trivsel på skolen, deres motivasjon for å lære, hvordan de opplever lærernes faglige veiledning, hvor tilfredse de er med elevdemokratiet på skolen og med det fysiske læringsmiljøet. Resultatet av undersøkelsen viser at Akademiet leverer. Akademiet på Sundland måles som best blant nær 400 videregående skoler i Norge. Skolen har et svært godt læringsmiljø preget av høy trivsel og lite mobbing. – Du kan ikke sette bort arbeidet med læringsmiljø til miljøarbeidere. Det må være en oppgave for alle skolens ansatte, mener de på Akademiet. At det blir resultater av det er dokumentert. Hele 99,5 prosent av elevene har fullført og bestått, viste en nylig statistikk.

Løftet Ypsilon fra bunn til topp

Akademiet på Sundland i Drammen har vært på topp i Norge i mange år. De som driver fri-skolene har nå tre friskoler i Drammen. En av skolene overtok de i 2015. Den heter nå Akademiet Ypsilon. Samtidig med overtagelsen startet det målrettede arbeidet med å løfte skolen. Ypsilon ble målt på bunnen i Utdanningsdirektoratets undersøkelse, da de overtok i 2015. Det ble igangsatt et målrettet arbeid som blant annet bygger på å gi elvene tillit og at lærere og ansatte bygger relasjoner til elevene. I dag, om lag 7 år senere, finner du Ypsilon blant topp 10 av nær 400 skoler.      

Karrieresenteret

Karrieresenteret veileder personer over 19 år. De er en av fylkets virksomheter, kanskje ikke den mest kjente, selv om du finner dem fire steder i vårt område – Gol, Hønefoss, Kongsberg og Drammen. Fylket finansierer tjenesten i et felleskap med NAV. Karrieresenteret bistår dem som står i arbeid, som ønsker å finne nye arbeidsveier og de som står utenfor arbeidslivet med å finne veien inn i arbeidslivet. Vi kan vel si at de som ønsker en ny start i arbeidslivet ofte finner veien til dem. De fyller også en viktig rolle for å gi veiledere ved ungdoms- og videregående skoler faglig påfyll.

Det er mange utdanningsmuligheter og typer arbeid i dag. For de som trenger litt hjelp til innsikt i egne muligheter, så står karrieresenteret til disposisjon.

Bilder fra besøket på Akademiet. Kjetil Eide som holder en PC, var den som i sin tid etablerte Akademiet. Han sier at det ligger et langsiktig og målbevisst arbeid bak de resultatene skolene oppnår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s