Sommerskole – godt tilbud, men gammelt vedtak

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Heidi Westbye Nyhus fra Arbeiderpartiet, skriver i et leserinnlegg at hun er glad for jeg, som utdanningskomiteens leder, har lagt merke til fylkesrådets store satsing på sommerskolen i Viken. I den forbindelse er jeg nødt til å komme med noen presiseringer. Komiteen for utdanning i Viken vedtok allerede i 2020 at fylkeskommunen skulle forberede et mulig sommerskoletilbud for elever som hadde behov for å kunne kvalifisere seg til videre utdanning. Dette forslaget ble fremmet av Høyre, men jeg er glad for den brede støtten forslaget fikk.

Jeg må tilskrive hennes beskrivelse at fylkesråden for utdanning og kompetanse er forholdvis ny som fylkesråd og ikke kan ha satt seg inn i hva komite og fylkesting i Viken har bestemt tidligere. Jeg er også undrene til at fylkesråden forsøker å plassere komite og fylkesting på tribunen. Og ikke nok med det – vi skal tydeligvis i tillegg være stumme av beundring for fylkesrådens arbeid.

Da kan det være greit å minne om at utdanningskomiteen i sak 8/2020 i møte den 20. april 2020 sluttet seg til Høyres forslag på sommerskole som lyder: Forberede et mulig sommerskoletilbud for elevgrupper/elever som må ha tilbud for å kunne kvalifisere til videre utdanning.

Den samme merknaden ble fremmet av Høyre i møtet i utdanningskomiteen den 23.november 2020 og fikk bred tilslutning i komiteen. Det er Fylkesrådet som skal iverksette fylkestingets politikk. Det er bra at fylkesrådet følger opp.

Det ser ut til at fylkesråden er enig med både Høyre og resten av fylkestinget om at sommerskoletilbudet i Viken er viktig, og vi er selvfølgelig glade for at det endelig har kommet på plass. Desto viktigere er det at det gir gode resultater for de elevene som har benyttet seg av tilbudet. Sommerskolen ga et gratis tilbud for elever med karakteren 1 i et fellesfag eller som ikke hadde vurdering i standpunkt. Noen av dem, som ikke får vurdering, har eksempelvis mye forfall. Bestått resultat i alle fag er en forutsetning for at elevene får fullført videregående skole med fag-/svennebrev eller studiekompetanse. Derfor kan vi si at disse elevene fikk en ny mulighet, som ga dem en ny start på veien videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s