Velkommen til min blogg

10299926_238109353061821_5157677965636963541_nVelkommen til min nye blogg. Jeg skriver om saker jeg er opptatt av og slik jeg ser dem. Som ordfører følger jeg byens utvikling tett. Her kommer jeg til å dele litt av det jeg opplever. Det blir mine meninger og mine ord som beskriver saker.

Drammen har hatt en fantastisk utvikling de siste årene. Det som mange tidligere omtalte som et veikryss, har blitt en by stadig flere får øynene opp for. Arkitekt Ole Wiig skrev følgende på nettstedet bygg.no i april: «Drammen er byen hvor alt er mulig og hvor alt skjer. Drammen var et sted man enten lo av eller flyttet ifra. Nå er byen et arkitektonisk utstillingsvindu for et kresent europapublikum».

Vi er kjent for vår byutvikling, men vi har også fått nasjonal hederspris for vårt boligsosiale arbeid og ble kåret som Norges beste i skoleledelse, for å nevne noe.

Jeg kom inn i drammenspolitikken ved valget i 1979. I de årene som har gått siden den gang, har Høyre vært i opposisjon kun i en periode. Det var fra 1999 til 2003. I mitt virke som ordfører siden 2003 og som Høyres gruppeleder i 16 år før det, har jeg fått anledning til å være med på Drammens byutviklingsreise som sentral politiker. Det har bidratt til at jeg har holdt foredrag om byens utvikling for kommuner og ulike delegasjoner over 700 ganger i Drammen, men også over det ganske land. Som oftest oppfordres jeg til å ta en innfallsvinkel, slik at det kan være en overføringsverdi til det de selv arbeider med enten det er planarbeid, omdømme, stedsutvikling eller annet.

Ordførerjobben innebærer så mye mer enn bare foredrag. Jeg møter mange mennesker med ulike livshistorier og jeg får jobbe med saker som både er utfordrende og spennende. Jeg møter de som virkelig sliter i drammenssamfunnet og jeg møter de som gjør det veldig bra. Drammen er mangfoldig og spennende og posisjonen som ordfører gir meg innsikt i mange deler av den. Jeg får ofte fronte Drammen i viktige saker overfor statlige myndigheter og samarbeidspartnere. Det er en hyggelig oppgave. Drammen kommune er en stor arbeidsplass og en stor virksomhet. Vi har over 4.000 ansatte i mange virksomheter og Drammen kommune er på eiersiden i over 40 selskaper. Her har jeg mange oppgaver.

Jeg håper du vil følge med på bloggen fremover. Du er hjertelig velkommen til å kontakte meg hvis du har spørsmål og innspill. Det gjelder også på Facebook-siden min.

2 kommentarer om “Velkommen til min blogg

  1. Lykke til med ordførerbloggen! Veldig bra tiltak. I en blogg går det an å utdype mer enn på Face eller Twiitter. Ulempen med en del politikerbloger er at de blir politisk korrekte og dermed litt kjedelige. Håper du greier å frigjøre deg litt fra ordførerkjedet av og til og være like frisk og freidig som jeg vet du kan være.

    1. Hei Odd, takk for hyggelige ord. Vi får se hva det blir til selv om jeg er bevisst over ståstedet jeg har. Jeg er på mange åpne arenaer hvor pressen ikke er tilstede, fordi dere må prioritere noe annet. Det gir meg et stofftilfang som jeg tenkte å bruke i tillegg til stemmen min i aktuelle saker. Så får vi se hva det blir. Det kommer sikkert av øyet som ser. Nå i starten blir det sikkert litt repetisjon av saker vi har hatt i det siste. Men følg med, følg med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s