Pris for prosjekt i Drammen

Det er veldig hyggelig at et miljøanlegg i Drammen får pris. Star Refrigeratiun i Glasgow mottok Ritting Award under International Heat Pump Conference i Montreal for «Verdens største 90 graders ammoniakk fjernvarmeanlegg» med null GWP i Drammen. Dr. A. Pearson i Star Refrigeration mottok prisen for det innovative forsknings- og utviklingsarbeidet på anlegget i Drammen.

fjernvarmeVarmesentralen på Brakerøya huser intet mindre enn verdens største miljøvennlige høytemperaturvarme-pumpe. Varmepumpens ytelse er 14,3 MW og den bruker sjøvann fra Drammensfjorden til å levere vann til fjernvarmenettet med temperatur over 90 C. Vannet hentes på 30 meters dyp hvor temperaturen er jevn gjennom året. Drammensfjorden er spesielt godt egnet fordi den holder god temperatur også om vinteren.

Anlegget varmer fjernvarmevannet til 90 grader og sender det ut til kundene. Returvannet holder 60 grader. Foruten å varme opp bygninger, bidrar fjernvarmen blant annet til å varme opp byens fortau og gågater og ikke minst, Ypsilon-brua, slik at de er snøfrie om vinteren. – Ingen har tidligere klart å levere så høy temperatur med ammoniakkbaserte varmepumper.

Les mer om anlegget.

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s