Ungdomstorget – en dør inn

Drammen kommune hjelper ungdom som trenger det og det skal være lett å få hjelp. Ungdomstorget er en dør inn til hjelpeapparatet.

ungdomstorgetDrammen kommune har etablert Ungdomstorget. 58 ungdommer droppet innom i september i tillegg til de som hadde avtale. Drammen kommunes Uteteam er på plass. I tillegg finner du følgende tjenester: Psykisk helse, NAV, Senter for rusforebygging, Barnevernet og Oppfølgingstjenesten med spesielle arbeidsdager på Ungdomstorget.

Brukerne av ungdomstorget er ungdom med utfordringer, som de ikke helt vet hvordan de skal ta tak i. Ungdom som kvier seg for å ta utfordringene opp med sine foreldre eller som trenger en oppfølging som foreldre ikke kan gi dem. Det er flest brukere av Ungdomstorget er mellom 16 og 19 år og det er flest gutter. De tilbyr hasjavvenningskurs, ut i arbeid, boligskole og kurs i depresjonsmestring.

Ungdomstorget, som ligger ved Globus på Strømsø Torg, er et rådgivningstilbud til ungdommer mellom 13 og 25 år. Her kan ungdommer få informasjon, råd, oppfølging og praktisk hjelp av ulike hjelpeinstanser som er vant til å snakke med ungdommer – med én gang og uten timebestilling. Ungdomstorget gir også veiledning til foreldre/foresatte og andre som arbeider med ungdom i Drammen kommune.

De som har angst, sliter med negative tanker, har et problemfylt forhold til rus, eller opplever at noen rundt deg har det kan finne hjelp på Ungdomstorget. De er også en å snakke med om andre utfordringer, som krangling hjemme, ønske om å bedre kommunikasjonen mellom unge og foreldre, droppet ut av videregående skole, vet ikke hva de skal gjøre utover å dagdrive – er andre eksempler på temaer hvor Ungdomstorgets medarbeidere kan hjelpe til.

Uansett hva det er, er det bare å komme innom Ungdomstorget på Strømsø Torg, ringe dem eller sende mail eller sms.

Litt fra åpningen

Ungdomstorget på Facebook

Åpningstider:

Mandag: 12.00 – 16.00 – Virksomhet for psykiske helsetjenester

Tirsdag: 12.00 – 18.00 – Senter for oppvekst (Barneverntjenesten) og Senter for rusforebygging (ruskonsulent)

Onsdag: 12.00 – 18.00 – Oppfølgingstjenesten for videregående opplæring

Torsdag: 12.00 – 15.00 – Helsestasjonen for ungdom

Fredag: 12.00 – 15.00 – NAV

Forebyggende Uteteam er tilstede alle dager.

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s