Leie til eie

Det er 125 familier som har fått rådgivning og gjennom det kjøpt egen leilighet. Kommunens prosjekt «eie til leie» har gode resultater å vise til.

Egen bolig er ikke lenger en drøm for 125 personer i Drammen
Egen bolig er ikke lenger en drøm for 125 personer i Drammen
I Norge er det mange som eier sin egen bopel, og vi i Drammen kommune ønsker å få folk over fra å leie til eie. Det er flere grunner til det. Som boligeier kan en ta del i blant annet prisstigningen på bolig, noe som gir større økonomisk sikkerhet og frihet. Dessuten er ofte slik at man tar bedre vare på noe som er sitt eget.

Våren 2010 besluttet bystyret at kommunen skulle søke Husbanken om midler til å starte et Boligsosialt utviklingsprogram. Søknaden ble innvilget og det ble laget en intensjonsavtale med Husbanken om et fireårig samarbeid. Boligsosialt utviklingsprogram (BASIS) startet høsten 2010 og de tiltakene som er dokumentert med god effekt skal implementeres i drift fra 2015.

“Leie til eie” startet i juni 2011 med planlagt varighet ut 2014. Formålet med prosjektet er å vurdere eierpotensialet til kommunale leietakere med mål om å bidra til at flere eier sin egen bolig. Alle de 125 som har blitt boligeiere har finansiert boligkjøpet ved startlån, og har ikke hatt mulighet til lån i privatbank.

Vi har nå også dratt igang et nytt prosjekt. Fra leie med sparing. Hensikten er at de skal kunne gå fra å leie til å eie. Kommunen betyr mest for dem som trenger det mest. Her kan du lese mer om ordningene

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s