Lærertetthet ikke avgjørende

Drammensskolen har hatt en positiv utvikling siden vi iverksatte prosjektet Norges beste skole. Drammen har bl.a. satset på et kompetanseløft for lærerne og fokus på læringsmetoder som dokumentert fungerer. Det har gitt resultater.

De siste dagene er det satt fokus på lærertettheten i Drammensskolen. Lærertettheten har ikke avgjørende betydning for å få en positiv utvikling. Store kommuner har en mindre lærertetthet enn små kommuner.

Oslo, som går for å ha Norges beste skole, har en gjennomsnittlig gruppestørrelse på 15,8 elever pr. lærer for 1-10. trinn. Rike kommuner som Asker og Bærum ligger på henholdsvis 15,2 og 16. Drammen ligger på 16,5 elever pr. lærer.

De kommunene som kommer best ut i forhold til lærertetthet er de små kommunene, eksempelvis Utsira med grupper på 4,8 elever pr. lærer og Vevelstad på 5,4. Det betyr ikke at deres skole automatisk er så mye bedre. Hvordan lærere underviser er viktigere enn antallet.

Arbeiderpartiets innspill på at elever etter 2. trinn skal ha gode ferdigheter i lesing, skriving og regning, og at de som ikke har det får ekstra oppfølging, er det ikke vanskelig å være enig i. Det å fjerne tidstyver, slik at lærer kan konsentrere seg om å legge til rette for god undervisning, har også bred støtte. Samtidig vil foreldre ha klar og dokumentert tilbakemelding på egne barns utvikling i foreldresamtaler. Det vil også kommunen ha, slik at vi kan sette inn tiltak om det trengs.

Statsministeren besøkte Åskollen på første skoledag etter ferien
Statsministeren besøkte Åskollen på første skoledag etter ferien
Det er direkte feil å påstå at resultatene i drammensskolen ikke er nådd, slik et førstesideoppslag påsto for noen dager siden. Vi har aldri satt noen sluttdato for arbeidet eller dato for når resultater skulle oppnås. Vi har fortsatt høye ambisjoner og motiverte lærere, er underveis og har en positiv utvikling. Vi er godt fornøyd med resultatene vi har oppnådd så langt. Evalueringen fra Rambøll dokumenterer fremgang for både barnehager og skoler. Drammensskolen er i en positiv utvikling, og vi skal videre med Drammensskolen 2.0. Hardt målbevisst arbeid over tid skal gi en drammensskole vi kan være stolte av. Nå skal vi samkjøre skole og barnehage. Vi er sikre på at det vil gi en ytterligere forbedring av resultatene.

I en by i Canada lærer barn å lese i barnehagen. I Drammen vil vi lære av de beste, som kan dokumentere gode resultater. Drammensskolen skal utgjøre en forskjell for barn og unge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s