Drammensskolen har hatt en positiv utvikling siden vi iverksatte prosjektet Norges beste skole. Drammen har bl.a. satset på et kompetanseløft for lærerne og fokus på læringsmetoder som dokumentert fungerer. Det har gitt resultater.
De siste dagene er det satt fokus på lærertettheten i Drammensskolen. Lærertettheten har ikke avgjørende betydning for å få en positiv utvikling. Store kommuner har en mindre lærertetthet enn små kommuner.
Oslo, som går for å ha Norges beste skole, har en gjennomsnittlig gruppestørrelse på 15,8 elever pr. lærer for 1-10. trinn. Rike kommuner som Asker og Bærum ligger på henholdsvis 15,2 og 16. Drammen ligger på 16,5 elever pr. lærer.
De kommunene som kommer best ut i forhold til lærertetthet er de små kommunene, eksempelvis Utsira med grupper på 4,8 elever pr. lærer og Vevelstad på 5,4. Det betyr ikke at deres skole automatisk er så mye bedre. Hvordan lærere underviser er viktigere enn antallet.
Arbeiderpartiets innspill på at elever etter 2. trinn skal ha gode ferdigheter i lesing, skriving og regning, og at de som ikke har det får ekstra oppfølging, er det ikke vanskelig å være enig i. Det å fjerne tidstyver, slik at lærer kan konsentrere seg om å legge til rette for god undervisning, har også bred støtte. Samtidig vil foreldre ha klar og dokumentert tilbakemelding på egne barns utvikling i foreldresamtaler. Det vil også kommunen ha, slik at vi kan sette inn tiltak om det trengs.
I en by i Canada lærer barn å lese i barnehagen. I Drammen vil vi lære av de beste, som kan dokumentere gode resultater. Drammensskolen skal utgjøre en forskjell for barn og unge.