Tid og sted for meg og mitt

Jazzmusikere fikk ikke spille jazz – forlot Slottet. Det var overskriften i media nylig. Det var en som hadde fått kongens fortjenestemedalje og som ville kvittere for den med å spille jazz under mottagelsen på slottet. Han tok med seg en som kunne bidra musikalsk. Hadde de vært alene i mottagelsen kunne det være litt forståelig. Men når man er en del av noe større bør man ikke da utvise hensyn til de mange andre? Eller er det ikke slik?

Var det rett og slett en planlagt media-jippo? Eller mente man i fullt alvor at det var legitimt å realisere en egotripp, gjennom å gjøre seg til aktør i arrangementet for å presentere seg og sitt for alle deltagere? Spørsmålene rundt denne saken er mange.

Jeg regner med at det, i den samme mottagelsen, var mange som også skulle takke og som ikke hadde jazz i tankene, da de dro til slottet. De hadde kanskje en tanke om at dette var den dagen i deres liv da de fikk anledning til å treffe de kongelige og være gjest på slottet. Årsaken til at de ulike gjestene var invitert var forskjellig, men de hadde alle gjort en fortjenestefull innsats. På slottet kunne de takke for hedersbevisningen og snakke litt med de kongelige og andre som var der i samme ærend.

Mange av dem som var invitert til mottagelsen liker kanskje ikke hobbyen eller det som noen av de andre deltagerne er opptatt av i det hele tatt. Når det blir en nøytral og høytidelig ramme, så spiller det heller ikke så stor rolle. Tiden går fort i slike sikkert hyggelige mottagelser, men man blir sett, snakket med og får anledning til å takke de kongelige.

Mottagelsen på slottet var ikke for jazzmusikeren alene, men for flere enn ham. Det var ikke for jazzen, men for folk som på ulike måter hadde gjort noe stort. Er det da et stort offer å møte andre på like vilkår? Skal vi ta med tuba, frimerkesamling eller stille i sportsutstyr om det er en del av deg? Skal en politiker benytte mottagelsen på slottet til å ta opp de politiske sakene en brenner for? Eller skal vi legge det hjemme? Jeg har mest tro på det siste.

Skal vi bare blåse i hva andre gjør?
Skal vi bare blåse i hva andre gjør?

En kommentar om “Tid og sted for meg og mitt

  1. Jazzmusikere på slottet. Etter å ha lest og tenkt gjennom innlegget, faller jeg ned på samme konklusjon. Ikke særlig hyggelig om en av gjestene i et større selskap, midt under festen, plutselig bryter inn og overtar en del av regien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s