Drammensbiblioteket først i verden

Drammensbiblioteket samarbeider med det svenske firmaet Axiell om utvikling av et nytt digitalt skybasert biblioteksystem; Quria. Biblioteket er faktisk først i verden til å ta det nye systemet i bruk.

Biblioteket på Papirbredden vil holde åpent 7-23 og blir først i verden med ny teknologi.
Bystyret i Drammen har vedtatt at biblioteket skal videreutvikles som en arena for debatt, læring og møter mellom mennesker. Digitalisering skal være et virkemiddel både for bedre tilgjengelighet for publikum og et større tilbud av bøker, filmer, spill og andre utlånsmidler.

Valget av biblioteksystem er ett av flere grep som tas for at biblioteket skal realisere bystyrets ambisjoner. Det nye systemet vil gjøre det mulig å ta i bruk nye digitale verktøy til formidling, siden det er hjertet i løsningene som publikum ser og bruker. Det nye biblioteksystemet er fleksibelt og brukervennlig både for brukere og ansatte. Systemet er et system bygget for moderne bibliotekdrift og det vil være enkelt å videreutvikle det for fremtidens behov.

Låner ut langt mer enn bøker
I Drammen lånes det ut mer enn bøker, både musikkinstrumenter, brettspill, gitarpedaler, lydbøker, LP-plater med mer er stadig etterspurt. Det gamle biblioteksystemet var bygget for bøker og kunne ikke ta høyde for dagens varierte format.

Litt som 7-Eleven
Biblioteket er bygget om og etter gjenåpningen i mai holder første og andre etasje åpent fra kl. 7.00 til kl. 23.00. Biblioteket er altså tilgjengelig for både morgenfugler og natteravner. Biblioteket er ubetjent på morgenen og om kvelden, men publikum kan låse seg inn med nøkkelkort og bruke biblioteket alle dager hele året. Nytt biblioteksystem gjør selvbetjening mulig. Sikkerheten ivaretas ved videoovervåkning inne i biblioteket.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s