Nye store byutviklingsgrep i Drammen

Det vil skje mer ala Grønland, hvor Union Eiendomsutvikling har transformert en bydel fra gammel industri til tidsmessige lokaler for arbeid, bolig og opplevelser. Nå står andre områder for tur. Snart skal spaden stikkes i jorda for bygging av nytt sykehus på Brakerøya, som skal stå ferdig til innflytting i 2024. Det betyr at hele dagens sykehusområde kan frigjøres til byutvikling. Bystyret har bestemt at vi i 2018 skal arrangere en byutviklingskonkurranse for dette sentrumsnære området på Bragernessiden. Området er på om lag 100 mål og konkurransen vil skje i samarbeid med Vestre Viken, som er en stor grunneier som sykehuseier. Det er fra kommunens side lite tvil om at det er viktig for byen å gjøre gode, helhetlige valg for utvikling av dette sentrale transformasjonsområdet, midt i byen.

Utviklingen på Strømsø vil fortsette. BaneNOR disponerer er areal på nær 100 mål tett på Strømsø Torg, midt i Drammen og nær jernbanestasjonen. Senest i 2024 kan hele dette området utvikles. Deler av det kan utvikles allerede i dag. I forhold til utvikling av kollektivknutepunkt er denne utviklingen svært viktig for byen. Det er ikke mange steder i Norge man finner et så sentralt transformasjonsområde med de dimensjonene. Her kan det komme nye boliger og nye arbeidsplasser.

Det gjelder nå å finne noen gode helhetlige grep for dette området, som omfatter både Nettbusstomten og Godsterminalen. Målet må være å komme frem til gode løsninger som binder Grønland-området sammen med Nybyen gjennom det området som BaneNOR eier. Et slikt planarbeid vil skape stor dynamikk i hele det sentrale Strømsø. Det kan derfor med fordel startes opp så fort som mulig.

Bystyret vedtok nylig reguleringsplan for bebyggelsen på Torgeir Vraas plass, i den bygningsmassen, der hvor blant annet Vinmonopolet ligger. Der blir det mulig nå å foreta en ombygging og sette opp et praktbygg i flere etasjer, som vil gi Strømsø Torg et helt nytt ansikt. Det foreligger også planer om total ombygging av bygget, som fra gammelt av heter C-K bygget og som i dag huser Statens Vegvesen på Strømsø Torg. Den ansiktsløftningen og oppdateringen vi være særdeles kjærkommen.

Alt ligger med andre ord til rette for en storstilt og helhetlig utvikling av to av byens mest sentrale indrefileter. Det sentrale Strømsø og sykehusområdet på Bragernes.

Blogglisten hits

En kommentar om “Nye store byutviklingsgrep i Drammen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s