Drammen med solide resultater

Dette er siste gangen rådmannen legger frem årsmeldingen for gamle Drammen kommune, slik vi alle kjenner den. Det er 15. året på rad at jeg som ordfører i byen tar imot årsmeldingen. Det har vært en lang vakt, ingen av Drammens tidligere ordførere har hatt en lengre sammenhengende funksjonstid.

Årsmeldingen viser nok en gang at Drammen kommune leverer gode tjenester til innbyggerne. Vi kan glede oss over dyktige medarbeidere som setter kvalitet og yrkesstolthet i høysetet.

Alle som har bidratt til de gode resultatene har grunn til å være stolte, og vi kan koste på oss å se oss tilbake med en viss tilfredshet. Men vi er ikke alene om å være ganske fornøyde med tingenes tilstand. Vi legges merke til utenfor Drammensregionen også, og Drammen har fått svært mange nasjonale og internasjonale priser de siste 15 årene.
Drammen er ikke blant landets rikeste kommuner, men vi har vært flinke til å forvalte de pengene vi har. Det kan vi blant annet takke medarbeidere og ledere for, som leverer tjenestene bystyret vedtar innenfor de økonomiske rammene de har til rådighet.

Drammen gjorde noen historisk viktige valg allerede på 90-tallet. Jeg vil trekke frem selskapsorganiseringen som et godt eksempel. I alt har kommunen på det meste hatt så mange som 42 ulike selskaper, med Drammen Eiendom og Glitre Energi (det tidligere energiverket) som de største.

Dette har vært lønnsomt for Drammen kommune. Vi har for eksempel fått en profesjonell og effektiv forvaltning av kommunens eiendommer, hvor det hele tiden tas høyde for nødvendig vedlikehold.
Dessuten har Drammen kommune betydelige inntekter fra de ulike selskapene. I 2018 hentet kommunekassen inn i alt 177 millioner kroner i form av utbytte fra aksjeselskaper og eieruttak fra kommunale foretak.

Og nå bygges en helt ny kommune. Vi har ambisjoner om at den nye kommunen skal bli bedre enn de tre eksisterende kommunene har vært hver for seg. De gode resultatene, som er synliggjort i gamle Drammens siste årsmelding, er et solid og positivt bidrag å ta med seg inn i en ny kommune. Vi står støtt som vi gjør, men en ny og større kommune gir også nye muligheter. Det er godt å ta med seg når vi skal møte morgendagens utfordringer.

Se filmen om årsmelding 2018
Årsmelding i nettversjon
Årsmelding i PDF

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s