Arbeiderpartiet og Senterpartiet heldigvis overprøvd

For å få en helhetlig plan for en bærekraftig fritidsutbygging, gikk 5 kommuner sammen for å utarbeide en regional plan. Det var Sigdal, Nore og Uvdal, Krødsherad, Flå og Nesbyen. Det er alle kommuner hvor hyttebygging og fritidsutbygging har stor betydning for utvikling av kommunene. De fem kommunene grenser til området for planen. Derfor tok kommune initiativet til samarbeidet om en regional plan for Norefjell-Reinsjøfjell 2020 – 2035.

Senterpartiet og Arbeiderpartiet i fylket Viken har overprøvd det lokale selvstyret. De har tvilt på om de lokale folkevalgte ville det beste for sin kommune. De valgte derfor å overkjøre dem ved å si Nei, til utvikling av to viktige områder. Sigdal kommune anket fylkets avgjørelse til departementet. Før var fylkeskommunen i det minste kommunenes beste venn. Her har de, anført av Ap og Sp vist seg som den største fienden. Var ikke dette med lokal selvråderett så viktig for Senterpartiet?

Kommunal- og moderniseringsdepartementet støtter Sigdal kommune og er ikke enig i Viken Fylkeskommunes vedtak som, anført av Arbeiderpartiet og Senterpartiet, gikk imot to utbyggingsområder på Norefjell, da regional plan ble behandlet. Høyre støttet kommunene i fylkestinget, men var i mindretall. Sigdal anket avslaget til departementet og fikk medhold. Sigdal er landets 5. største hyttekommune.

Statssekretær Heidi Karin Nakken (H) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet var den som fikk oppgaven med å bringe det glade budskapet til Sigdal og presenterte det på Eggedal Borgerstue. Det å få departementets aksept er selvfølgelig viktig for Sigdal, men det er like viktig for utviklingen på hele Norefjell.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s