Flertallet bruker ikke muligheten Viken gir

Det er om lag 12.000 ansatte i Viken fylkeskommune. Over 9500 av dem jobber i skolen. Den viktigste innsatsfaktoren, for å få Norges beste skole i Viken, er de ansatte. Derfor ville Høyre satse på kvalifisering og videreutdanning av ansatte i sitt alternative budsjettopplegg.

Vikenskolen skal, etter Høyres mening, ha et kompetansemiljø som bidrar til å løfte den enkelte lærer, dermed også den enkelte elev og skolene i Viken. Derfor skal Viken ta initiativ som skoleeier til å organisere et godt lag rundt læreren.

Utdanning er en av Høyres hovedsatsninger i budsjettet og Høyre fremmet i tråd med det – alene eller sammen med andre – forslag med en årlig driftsramme på over 170 millioner kroner.

Høyre vil ha et krafttak for å øke antall læreplasser i samarbeid med næringsliv og kommuner. Langt utover innstillingen. Vi har et stort behov for dyktige fagarbeidere i årene som kommer. Arbeidet med å skaffe skoleplasser og læreplasser, i fag med stort fremtidig behov for flere ansatte, er viktig.

I fylkesrådets forslag til budsjett og økonomiplan lå det, som tidligere år, en sentral pott på om lag 2 mill. kroner for å dekke ekstra kostnader ved utlån av lokaler til frivilligheten ved skolene i tidligere Akershus. For skolene i tidligere Buskerud og Østfold har det ikke vært en tilsvarende sentral budsjettpost. La det være ett lite eksempel på flertallets manglende vilje på å utmeisle en felles politikk. Høyre ønsket å endre det.

Høyre fremmet, under budsjettbehandlingen, forslag om å gi Viken-elevene en bedre skole, innbyggerne et bedre kollektivtilbud, bedre kulturtilbud og at det tas et krafttak for miljøet. Høyre ville med sine prioriteringer utvikle gode tilbud til innbyggerne i Viken, men da måtte fylkestinget ta i bruk de mulighetene fylket gir.

Når flere av flertallspartiene har hatt mer søkelys på å avvikle enn å utvikle, er det ikke rart at Viken så langt kan fremvise et trist politisk resultat. Resultatet økonomisk er imidlertid bra. Det regnskapsmessige overskudd i fjor var på 742,1 millioner kroner med et ukorrigert netto driftsresultat på 5,4 prosent. Det kunne i større grad bli brukt på viktige oppgaver i fylket enn det fylkesrådet legger opp til. Dessverre ville ikke flertallet det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s