«Opdal Hansen fikk over 100.000 kroner for å ansette ny sjef» Sant eller usant?

Den oppmerksomheten jeg har fått i denne saken må jeg kanskje tåle. Saken har fått bred nasjonal oppmerksomhet, naturlig nok. For det var oppsiktsvekkende. Men jeg har ikke mottatt noen godtgjørelse og jeg håper at den normaliseres før jeg får den utbetalt. Jeg kan ikke lastes for at det ble slik.

Jeg har ufrivillig havnet i denne situasjonen. Det fordi Fylkestinget ble informert muntlig i møtet 15/9 om hva som ble lagt til grunn som satser for arbeidet i ansettelsesutvalgene, ved en muntlig henvisning til et punkt i godtgjøringssatsene.  Det var ikke laget noen sakspapirer til denne informasjonen og saken ble heller ikke behandlet, slik at man kunne si sin mening. Den ble det bare orientert om. Det var i samme møte fylkeskommunedirektørene ble ansatt, så vi hadde avsluttet arbeidet i ansettelsesutvalgene.

Jeg holder fast ved det jeg sa i NTB-oppslaget: – Ja, jeg synes at det er forferdelig mye. Det er veldig, veldig mye, sier Hansen, som er nestleder i Høyres fylkestingsgruppe i Viken. Det sa jeg, da jeg kommenterte det godtgjørelsesnivået som det ble lagt opp til for mitt lederskap i ansettelsesutvalget for Buskerud. Det var på svimlende 116.000 kroner for 16 møter i ansettelsesutvalget.

Jeg har gitt beskjed om at jeg ikke vil ha utbetaling av godtgjørelse fra arbeidet i Ansettelsesutvalget nå. Det må tas en politisk runde på godtgjøringsnivå og forhåpentlig vis få normalisert det.

Jeg kan legge til at jeg føler at den godtgjørelsen det ble lagt opp til rett og slett ikke henger på greip, for å si det enkelt.

Høyres gruppeleder tar saken videre nå og tar med sitt brev til fylkesordfører 28. september et godt initiativ. Det er jeg glad for. For dette ble veldig feil og at folk reagerer er forståelig.

Denne eposten ble 28. september sendt til fylkesordfører og fylkestingsekretariat fra Høyres gruppeleder Anette Solli.

Viser til e-posten om det samme temaet som jeg sendt i går.

Jeg har gjort et grovt overslag over hvor mye politikerne som satt i ansettelsesutvalgene i Østfold, Buskerud og Akershus har fått, og summerer det til i overkant av 400.000 kroner. Dersom det tallet stemmer, fremstår det som urimelig høyt og for Høyres del ikke noe vi kan stå inne for.

Det tror jeg egentlig ikke fylkestinget kan heller og jeg tror at de færreste som var på fylkestinget den 15. var klar over at det dreide seg om slike beløp da orienteringen ble gitt. For Høyres del så tenker vi at dette ble et resultat av en prosess som gikk for fort, som manglet skriftlighet og vurderinger av konsekvenser. Heldigvis går det an å rette opp i det.

I tillegg til det jeg ba om i forrige e-post, oppfordrer jeg fylkesordføreren rette opp i den praksisen som det ble redegjort for på fylkestingets møte. De totale godgjøringene til dette arbeidet må ned til et nivå som ikke utgjør store andeler av en normal årslønn. Jeg ber derfor om at det til førstkommende møte i forretningsutvalget blir gitt en redegjørelse for saken, skriftlig, og en oversikt over hvordan vi kan håndtere saken videre for å få de nevnte godtgjørelsene ned på et akseptabelt nivå, slik at vi slipper å bli stående med godtgjørelser i dette omfanget.

Hilsen Anette Solli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s