Norges beste ligger i Drammen

Norges beste videregående skole ligger i Drammen. Akademiet VGS Drammen har de siste årene vært den skolen i Norge med best læringsmiljø og høyest trivsel av samtlige skoler i utdanningsdirektoratets elevundersøkelse. Det er over 400 videregående skoler, så det er til å bli imponert over. Akademiet er en privat videregående skole med nær 700 elevplasser, gjennom sine ulike tilbud.

I Drammen kommune ønsket vi at skolene og barnehagene skulle utgjøre en forskjell for barn og unge. Vårt ambisiøse mål var å løfte dem til et høyere nivå enn det levekårsindeks og foreldrenes utdanningsnivå skulle tilsi. Det var og er det beste utgangspunktet vi kan gi våre barn og unge. Derfor vedtok bystyret å etablere prosjektet Norges Beste Skole i 2007/08. Dette var en målrettet, langsiktig satsing med fokus på grunnleggende ferdigheter.

Senere ble Norges Beste Barnehage etablert over samme lest, fra 2013, med særlig fokus på å styrke barns sosiale og språklige kompetanse, fysiske aktivitet og helse.

Gode resultater, men et langsiktig arbeid.

Skolesatsingen i Drammen første til at Drammen ofte ble trukket frem på nasjonale konferanser og på andre nasjonale møtearenaer. Årsaken til det var at man ønsker å vise til Drammen, når gode praksissvar på nasjonale ambisjoner skulle forklares og eksemplifiseres.

Drammen både påvirket og inspirerte nasjonale beslutningstakere. Både Norges Beste-satsingen og Læringsløp Drammen høstet anerkjennelse for den helhetlige satsingen på barn og unge, og ikke minst ambisjonen om å realisere alle barn og unges fulle potensial i et nært samspill mellom barnehage, skole og oppvekst. Stortingsmeldingen Lærelyst – tidlig innsats og kvalitet i skolen hadde mange gjenkjennende elementer fra Læringsløp Drammen, og det var vi selvsagt glade for.

Prosjektet Norges Beste Skole ble avløst av prosjektet Læringsløp Drammen. Vi hadde en positiv utvikling i Drammensskolen fra 2008 til desember 2019, da jeg ble avløst som ordfører. Det var diskusjon i Drammen om vi skulle bruke begrepet Norges beste i 2008. Det er det også i 2023.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s