Takk til Høyres Turid

Gjennom snart 30 år med oppryddingsarbeid og 15 år med utviklingsprosjekter fremstår Drammen i dag som en ny by. Byens forvandling har allerede fått stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Hvem er det så som kan ta æren for det? Det er mange. Fra statlige virksomheter til lokale. Fra offentlige til private aktører. Og selvfølgelig de som har hatt ansvar for styringen i Drammen politisk og administrativt.

Ved valget i 1979 fikk byen for første gang på mange, mange år et borgerlig flertall med Høyre som det tunge partiet. I de snart 35 årene som har gått siden da har Høyre vært en del av flertallet – bortsett fra 4 år. Fra 1999 til 2003. Det kan virke som det er flere som ikke er klar over det, når temaet byutvikling  settes på dagsorden.

Oppryddingsarbeidet i Drammen startet under ordfører Turid W. Iversen (H). Hun, og

Turid W. Iversen (H) var ordfører i Drammen fra mars 1986 til valget i 1995. En til som kom til å få stor betydning for byens fremtidige utvikling.
Turid W. Iversen (H) var ordfører i Drammen fra mars 1986 til valget i 1995. En tid som kom til å få stor betydning for byens fremtidige utvikling.

det daværende politiske flertall, har fått alt for liten ære for byens utvikling. Gjennomføringen av kloakkrammeplanen, starten på veipakken og ikke minst planleggingen og starten av elveparken, var i hennes ordførertid.

Det har grovt sett vært enighet om de store byutviklingsgrepene i Drammen. Men Arbeiderpartiet har arbeidet aktivt med å høste æren. Arbeiderpartiets flertallsperiode i Drammen, fra 1999 til 2003, blir nok oversolgt, da den forøkes å fremstilles som noe helt unikt. Fire Drammensordførere mener rensingen av elva har vært viktigst for byutviklingen.

I 2003 åpnet vi riktignok en viktig del av elveparken og Bragernes torg. Men i Arbeiderpartiets korte flertallstid husker vi også at kommunen gikk med nesten 90 mill. i underskudd. Drammen måtte med Arbeiderpartiet i flertall, på grunn av økonomien, for første gang i nyere historie nedlegge mange sykehjemsplasser.

Jeg håper at Høyre, gjennom det pågående programarbeidet, vil vise drammenserne at byens positive utvikling skal fortsette om Høyre pånytt blir en del av flertallet. At det er Høyre, som skal velges, for Drammen til 2019.

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s