Fordobling av antall ansatte med innvandrerbakgrunn

Jeg har vært personlig opptatt av at ansatte i Drammen kommune reflekterer at vi er en internasjonalt sammensatt by.

For 7 – 8 år siden påpekte jeg den skjevheten vi den gang hadde, med få ansatte med innvandrerbakgrunn og det ble iverksatt tiltak. Det er siden den gang drevet et bevisst og målrettet arbeid med å øke innvandrerandelen blant kommunens ansatte gjennom en rekke tiltak.

På 7 år har vi sett solide resultater. Vi har fordoblet antall ansatte med innvandrerbakgrunn i kommunen fra 9 prosent i 2007 til 19 prosent i 2014. Det er en utvikling det er arbeidet aktivt for å få til. Vi har 4.300 ansatte i kommunen. Det er derfor ekstra viktig at vi har arbeidet målbevisst.

dt-forsideEtt av tiltakene er at Drammen kommune skal ha som rutine å innkalle søkere med minoritetsbakgrunn til intervju, når de har kvalifikasjoner som oppfyller kravene til den stillingen de har søkt. I arbeidet med å ansette ny sekretær hos kommunaldirektørene ble ikke denne rutinen fulgt. Det er beklagelig. Den praksisen hadde vi for ett år siden og den praksisen skal vi ha vi i dag.

Fortsatt skal det arbeides aktivt for å få opp andelen. Innen enkelte virksomhetsområder er andelen lav og på ledernivå er det viktig at kommunen får kvalifiserte ansatte med innvandrerbakgrunn.

Jeg tror det er spesielt positivt at en stor arbeidsgiver, som Drammen kommune med 4300 ansatte, greier å doble antall ansatte med innvandrerbakgrunn på 7 år. Jeg vet ikke om det er mange andre store virksomheter som kan vise til like godt resultat.

Jeg tror dessverre ikke at det er atypisk at Drammen kommune ikke har ledere med innvandrerbakgrunn. Bare det å få godkjent utdannelse fra hjemland kan være en stor utfordring for mange. Jeg mener kommunen, men også andre virksomheter, må ha fokus på rekruttering av innvandrere generelt og til lederoppgaver spesielt.  Det er viktig både å ha høye ambisjoner samt å arbeide aktivt med dette.

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s