Godt å bli frikjent

Jeg er svært glad for at vi nå har kommet godt i gang i arbeidet med nytt sykehus på Brakerøya. Det skal bygges 150.000 kvm. sykehus og investeres om lag 10 mrd. kroner. Vestre Viken-sykehuset blir et sykehus for 500.000 mennesker, en arbeidsplass for flere tusen ansatte og et sted svært mange vil besøke hver dag. Det var ikke situasjonen da vi startet arbeidet. Sykehuset så ut til å havne helt andre steder.

Offisielt bilde tatt ved Drammenselva
Tore Opdal Hansen

Den kritikken, som jeg fikk på grunn av samarbeidet med rådgivningsselskapet First House i sykehussaken, var til tider tung å bære. Som ordfører og øverste politiske leder har jeg ansvar og jeg tar ansvar hver dag. Det som kan slås fast var at kommunen hadde for dårlig praksis rundt journalføring av e-poster. Kommunen har tatt lærdom av dette og har skjerpet sine rutiner og drevet utstrakt kursing i blant annet Offentlighetsloven. Kommunen har også hatt god dialog med Fylkesmannen i praktiseringen av Offentlighetsloven. Vi har behandlet sak om åpenhet i Bystyret. Dette tok jeg ansvar for gjennom min redegjørelse for Bystyret i november 2013 som hadde fire oppfølgingspunkter.

Jeg setter pris på at Kontrollutvalget har gått grundig inn i min rolle i den såkalte ”First House-saken». Det har vært helt nødvendig. Som ordfører har det vært viktig for meg å få en uavhengig gjennomgang av de påstander som ble framsatt blant annet i media, om manglende åpenhet og bevisst tilbakeholdelse av informasjon i forbindelse med at kommunen engasjerte First House i arbeidet med å få etablert et nytt sykehus i Drammen.

Buskerud kommunerevisjon har i sin rapport til Kontrollutvalget ikke funnet noe kritikkverdig ved min rolle i saken. Det er ingen tvil om at det har vært belastende for meg som ordfører å ha blitt beskyldt for bevisst å servere usannheter til politiske organ. Likeledes prøvd å holde ting hemmelig, som skulle vært offentlig, for media og befolkningen i Drammen. Det har jeg aldri gjort, og det er jeg glad for at rapporten fra kommunerevisjonen nå slår fast.

Akkurat som kommunen har forbedret sine rutiner etter denne saken, håper jeg at det også er andre – nå som rapportene foreligger – som vil se på hvordan de jobbet med denne saken.

Nå kan vi legge denne saken bak oss og konsentrere oss om å være en konstruktiv medspiller, slik at vi ikke sinker tempoplanen for ferdigstillelse av nytt sykehus på Brakerøya.

 Her er rapporten

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s