En takk til kommunens ansatte!

Drammen kommune gir mange viktige tjenester til byens innbyggere enten det er en god og lærerik skolehverdag, et omsorgstilbud av god kvalitet eller legge til rette for gode kulturtilbud. Kommunens virksomhet er mangfoldig. Fellestrekk er at kommunens 4421 ansatte, gjennom sitt daglige arbeid, avgjør hvordan byens innbyggere oppfatter kommunen.

Jeg vil fremsnakke kommunens ansatte. Jeg får mange gode tilbakemeldinger på ansattes møte med brukere. Det er den gode kvaliteten i arbeidet de gjør hver eneste dag som gir fornøyde innbyggerne.

toreoNår politikere, i debatter i bystyret, gir et inntrykk av at kommunen ikke behandler mennesker på en ordentlig måte, så gjør det inntrykk på meg. Først og fremst fordi det ofte er en beskrivelse av utført arbeid som en ansatt har gjort. Enkelthendelser som er spesielle kan i politisk debatt ofte gjøres til generelle. De som rammes er de ansatte. Det er ufortjent og det er feil. Det er vanskelig å være taus i forhold til det.

I en stor virksomhet som i kommunen skjer det feil. Alt er heller ikke så bra at det ikke kan gjøres bedre. Det er viktig å dokumentere feil gjennom rapportering av avvik for å lukke dem og iverksette tiltak, slik at risikoen for at feil skjer igjen reduseres. Det er like viktig at det skjer et kontinuerlig samarbeid mellom ledelse og ansatte i virksomhetene for å løse oppgaver på en bedre måte. Dette opplever jeg at skjer hver dag i Drammen kommune. Man skal ikke frykte å foreslå forbedringer, for de bør drøftes og eventuelt iverksettes om de gir enda bedre tjenester. Det er slik vi blir bedre.

Jeg vet at ansatte ved Drammen kjøkken og ved våre institusjoner vektlegger viktigheten av ernæring. Jeg vet at i livets vanskeligste faser så gjør våre ansatte et arbeid med en kvalitet som det blir satt stor pris på. Noen ganger kan det være behov for å innkalle ekstrabemanning for å kunne klare det og da gjøres det.

Det er naturlig at de politiske partiene i Drammen står for ulike politiske retninger. Det vi bør være enige om: Vi bør vise varsomhet i vår politiske diskusjon om det berører ansatte, likeledes ikke gjøre det som er spesielt til generelt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s