Drammen – en regional kulturarena

Byfornyelse, omdømmerarbeid og skisprint har satt Drammen på kartet. Det er ikke lenger slik at Drammen er byen folk bare reiser gjennom. Flere og flere besøker byen på jakt etter gode opplevelser, og med god grunn.

I tillegg til skisprinten er Drammen elvefestival allerede godt etablert. De senere årene har vi også kunnet glede oss over eksempelvis Johan Halvorsen musikkfest og Sacred music festival. Og Working Class Hero er tilbake på Union Scene etter et lite intermesso på Sølfastøya.

Til høsten drar Byen Vår Drammen i gang enda en ny festival, med tema ”Internasjonale Drammen”. Drammen er i sannhet en internasjonal by, med impulser og inspirasjon fra hele verden, så en slik festival kommer helt sikkert til sin rett her.

Festivaler og andre opplevelser beriker oss og skaper glede og bystolthet. Men det er mange andre enn drammenserne som benytter seg av de mange tilbudene.

konsert folkehav4Våre to store kulturhus, Drammens Teater og Union Scene, har et tett program og appellerer til mange grupper. Drammenserne selv utgjør 31 prosent av de besøkende på de ulike konsertene og forestillingene. 25 prosent kommer fra Oslo og Akershus. Ytterligere 25 prosent kommer fra Buskerud utenfor Drammen, mens 6 prosent er fra Vestfold eller Telemark.

Dette viser at Drammen har tatt posisjon som en regional kulturarena. Det er en stund siden vi var mest kjent gjennom ”Drammen Harry-tv”.

Biblioteket opplever en nedgang i antall utlån, men en betydelig økning i antall besøk. Fra å være en ren utlånssentral har biblioteket lagt stadig mer vekt på å ha gode arrangementer, og folk søker dit for opplevelser.

Og nå skal vi bygge om biblioteket for å gjøre tilbudet enda mer attraktivt. Vi får en helt ny inngang fra elvesiden for å bedre tilgjengeligheten.

Det er gode grunner til å komme seg opp fra godstolen. I byen florerer tilbudene. Det er bare å velge og vrake – og ta dem i bruk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s