Sandes viktig valg for fremtiden

Sande kommune kom sent inn i forhandlinger med Svelvik og Drammen. Etter deres Nei i forrige folkeavstemning har vi nå sett på Sande som en reell forhandlingspart og samarbeidspartner i reformen. De kommunene som har ønsket det har deltatt, ingen er presset, ingen er desperate. Noen av kommunene, som Sande har vært helt åpne på at de har flere alternativer.

Drammen har hele tiden visst at nabokommuner, foruten Svelvik, har vært negative til reform. Derfor har vi ikke tatt noen ledende rolle, aldri presset og aldri truet. Når debatten nå tar av i Sande, så bruker motstandere av Drammen all sin tid på sverte Drammen, mens få argumenter for Holmestrand blir løftet. Vi håper Sande i dag velger etter hva de mener er bra, og ikke hva de ønsker å unngå.

Vanndebatten er et godt eksempel på sak som blir tatt ut av sin sammenheng. Den kan ikke brukes til å presse Sande, for Drammen har ikke noe mer myndighet over Glitrevannverket, enn de tre andre eieren har. Dersom noen tror vann kan brukes som press, så må de sette seg inn i saken. Løftet om bevaring av skolekretser kom som et svar på spørsmål fra innbyggere i Sande, det var ikke et selvstendig initiativ fra Drammen. Sande skapte usikkerhet, Drammen svarte, Holmestrand svarte ikke. Begge sakene fremstilles på en gal måte fra Drammensmotstandere i Sande.

En kommunereform må bygges på en visjon. Ja, Drammen ønsker å være en viktig by framover, Ja, vi ønsker å være et tyngdepunkt vest for Oslo. Dersom noen ikke liker disse visjonene, så er det greit. Det er derimot ikke Drammen som bruker ord som Stor-Drammen eller Storebror. Det er ikke vi som forhandler med de andre. Alle forhandler med alle. Alle har akseptert plattformen visjonen er bygget på.

Sandes ordfører støttet visjonene, hun gikk god for målene. At hun så velger Holmestrand er et kulturvalg. Hun ønsker ikke at Sande skal være del av noe tyngdepunkt, hun ønsker likeverdighet mellom småkommuner i en litt stor kommune. Det er helt greit, men bruk argumenter FOR Holmestrand i debatten, i stedet for å bruke halvsannheter som motargument til Drammen.
IMG_6537

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s