Helseministeren satte punktum.

Statsråd Bent Høie offentliggjorde i et foretaksmøte i dag at han har bestemt at nytt sykehus i Vestre Viken HF skal bygges på Brakerøya i Drammen. Med dette har statsråden satt punktum for en lang og grundig prosess.

Det var Bent Høie som åpnet for at Brakerøya skulle utredes som lokaliseringsalternativ i tillegg til flere andre alternativer. Når valget nå endelig er tatt, viser det seg altså at dette var det beste alternativet.

Jeg er helt sikker på at det nye sykehuset på Brakerøya vil være et sykehus for fremtiden. Det vil ikke bare ha moderne og hensiktsmessige lokaler, men vil også ligge nært til jernbane og overordnet veinett.

I dag er det mange som fortjener en takk. Det gjelder både de som har jobbet med utredningene, folkevalgte, organisasjoner og andre premissgivere som har stått på for et nytt sykehus i vårt område. Nå ser jeg frem til prosjektering og byggestart og gleder meg til at pasienter og ansatte kan det i bruk.

I dag var Liers ordfører og jeg på Brakerøya i det området det nye sykehuset skal ligge.
I dag var Liers ordfører og jeg på Brakerøya i det området det nye sykehuset skal ligge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s