Et godt budsjettforslag

Drammen er en velstyrt kommune. Den solide økonomien gir mulighet til å følge opp bystrategien og styrke tjenesteproduksjonen.

bilde1• Driftsresultat på over 134 mill.
• Disposisjonsfond på over 400 mill.
• Tjenesteproduksjonen øker med 148 mill. i 2017
• Solid økning av egenfinansieringen.
• Mer til barnevern.
• Mer til helsetjenester.
• Flere lærere.
• Gratis barnehage og SFO for de som tjener mindre enn 420.000.
• Utvidet sommerskole.
• Utvidelse av aktivitetsskolen ved Fjell og Brandenga.
• 11. skoleår for de som trenger det.
• Samtlige elever, om lag 8.000, får digitalt verktøy.
• Utvidet plankapasitet på byutvikling.
• Satsing i helse og omsorg. 28 mill. i planperioden til velferdsteknologi og digitalisering.
• 12,5 mill. til utvikling av helseknutepunkt.
• 80 nye lærlingeplasser.
• Solid skolebyggsatsing.
• Friluftsløftet i bydelene med 5 mill. i året.

Dette er noen av stikkordene i budsjettforslaget for 2017.

Kvalitetsplan for Læringsløp Drammen – å lykkes i hele læringsløpet ble vedtatt av bystyret i juni. Planen implementeres i barnehage, skole og oppvekst. Aktivitetsskole er igangsatt på 1. trinn i to skoler og utvides i 2017. Sommerskolen utvider sitt tilbud og et ekstra kvalifiseringsår tilbys fra høsten 2017 til de som trenger det.

Temaplan for helse, sosial og omsorg følges opp i virksomhetene. Det avsettes i alt 12,5 millioner kroner til utarbeidelse av utbyggingsplan for helse- og omsorgsdistriktene, som skal bli helseknutepunkter med tjenester og ulike bo-konsepter. Det foreslås 28 millioner kroner i planperioden til velferdsteknologi og digitalisering.

For å følge opp strategien for byvekst med kvalitet foreslås kommunens plankapasitet styrket med 15 millioner kroner. Byplan omorganiseres og styrkes med 2,0 millioner kroner årlig for å ha økt kapasitet, høyere kvalitet, bedre kontroll med byggesaker og bedre service.

Strategien for å bedre folkehelsen videreføres. Det bygges flerbrukshaller ved Øren, Brandengen og Fjell skoler. I 2017 starter «Friluftsløftet», et prosjekt som skal bedre mulighetene for friluftsliv og fysisk aktivitet i bydelene, gjennom etablering av sammenhengende turstier og nye turmål. Det foreslås investert 5 millioner kroner hvert år i planperioden. Åskollen og Tangen bydel blir pilot.

Driftsbudsjettet styrkes med nær 150 millioner kroner til økt tjenesteproduksjon. Det budsjetteres med solide driftsoverskudd de neste fire årene. Driftsoverskudd brukes i første rekke til økt egenfinansiering av investeringer. Redusert nedbetaling av gjeld videreføres, veksten i kommunens lånegjeld flater ut kommunens reserver anslås til 410 millioner kroner ved årsskiftet.

Her kan du lese mer om budsjettet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s