En viktig dag for vårt område

Dette er en historisk dag, og det er grunn til å gratulere Nedre Eiker med et fremtidsrettet vedtak. Sammen skal Svelvik, Nedre Eiker og Drammen lage en ny kommune, og naturligvis er våre øvrige naboer velkomne til å sette seg ved bordet.

Nå er det tre kommuner som samarbeide.
Nå er det tre kommuner som samarbeide.
En felles storkommune blir økonomisk bærekraftig, uten eiendomsskatt. Ved at Nedre Eiker slutter seg til Drammen og Svelvik, vil den nye kommunen runde 100.000 innbyggere før 2020, og dermed bli en av landets største kommuner. Det er bare de store bykommunene, dvs Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim, samt Bærum som er større.

Nedre Eiker kommunestyre har med stort flertall vedtatt å danne en ny kommune sammen med Drammen og Svelvik. Det legger grunnlaget for en ny og robust kommune

Som ordfører i Drammen er jeg glad for at debatten i kommunestyret ikke bare dreide seg om Nedre Eikers økonomiske situasjon, men også det fokuset som Drammen hele tiden har hatt, nemlig hva vi kan utrette sammen i tiden fremover. Det er fremtidsperspektivet som er viktigst.

Det er ikke det økonomiske motivet som har vært viktigst for Drammen og Svelvik. Det er heller ikke økonomi som har vært viktigst i forbindelse med utarbeidelsen av den politiske plattformen. Fokuset har i stedet vært på hva vi kan utrette sammen, og at vi kan utrette mer sammen enn hver for oss.

Allerede på nyåret vil vi tre ordførere sette oss sammen for å sikre en best mulig prosess fremover. Den politiske plattformen står selvsagt fast, men vi må samtidig sørge for best mulige prosesser fram mot sammenslåingen i 2020, både slik at kommunenes ansatte blir ivaretatt, at tjenestene blir bedre og at lokaldemokratiet sikres gjennom gode, nærdemokratiske løsninger.

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s