Statsbudsjettet – positivt for Drammen

Regjeringens forslag til statsbudsjett er i hovedsak i samsvar med forutsetningene som ble signalisert i kommuneproposisjonen i vår, og inneholder ingen store overraskelser. Drammen kommune ser ut til å få en vekst i de frie inntekter på om lag 100 millioner kroner, en vekst på 2,8 prosent i forhold til inneværende år.

Det er imidlertid knyttet noe usikkerhet til Drammen kommunes inntektsutvikling som følge av lavere befolkningsvekst enn det som hittil har vært lagt til grunn.

Regjeringen varsler imidlertid en betydelig økning i årets skatteanslag. Dette forventes å gi økte skatteinntekter til Drammen kommune i 2017.

Av nye tiltak registrerer jeg med glede at regjeringen forsterker satsingen på tidlig innsats i skoler og barnehager med i alt 200 millioner kroner. Dette har vi lenge vært opptatt av i Drammen, og nå får vi litt drahjelp.

Det er også positivt at det opprettes flere fagskoleplasser og at regjeringen lanserer en pakke for yrkesfagene til 65 millioner kroner. Samfunnet trenger mestere like mye som vi trenger mastere.

Spesielt gledelig for Drammen er det at regjeringen foreslår å bevilge 9,6 millioner kroner til Fjell 2020 i neste års budsjett. Det er en økning på to millioner kroner i forhold til i år.

Dessuten foreslås det å opprette 40 nye studieplasser ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Regjeringen ønsker også å etablere 500 nye studieplasser på landsbasis innenfor IT i løpet av de neste fire årene.

Regjeringen foreslår å avsette midler til planlegging av reguleringsplan for Holmenbrua. Ellers følges nytt sykehus på Brakerøya opp med en bevilgning på 425 millioner kroner i 2018. Dette var ventet, men det er godt at vi nå kan legge årevis med usikkerhet bak oss. Nytt sykehus kommer som planlagt!

Positivt statsbudsjett for Drammren

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s