Hvem er det som lytter til folket i Marienlystsaken?

I Marienlyst-saken er det enkelte som har gått ut og fortalt at de har lyttet til innbyggerne og derfor ikke vil støtte en utbygging. Men hvem er det som egentlig lytter til folket i denne saken? Jeg vil hevde at det er de folkevalgte som vil legge reguleringsplanen for Marienlyst ut til offentlig ettersyn, som faktisk lytter til befolkningen. De folkevalgte som er imot en høring som et offentlig ettersyn er, vil ikke høre på folket. Det er veldig spesielt og ikke spesielt demokratisk at man vil stoppe reguleringsplanen før folket blir hørt.

Det var 48 av 49 bystyremedlemmer som for fem år siden sa ja til å starte arbeidet med å se på utviklingsmulighetene for Marienlyst. Nå kommer snart resultatet av det omfattende arbeidet som det har tatt tid og penger å få frem. Skal ikke folket få si sin mening om de planene? Jo, det skal de, mener mange folkevalgte inklusiv meg selv. Nei, det skal de ikke få, mener andre.

Reguleringsplaner skal behandles på den måten at først er det en førstegangsbehandling hvorpå saken legges ut til høring. Da kan folk flest og fagmiljøer si sin hjertens mening om planene. Etter høringsrunden skal en reguleringsplan opp til 2. gangsbehandling som også er endelig behandling. Hva som blir utfallet av den politiske 2. gangsbehandlingen er ikke gitt på forhånd.

Det er mulig å ha forventninger og krav til en utvikling av Marienlyst. Det tror jeg alle har inklusiv meg selv. Det er også legitimt å mene at planene som legges frem i større eller mindre grad tar opp i seg disse forventningene og kravene. De som ikke vil legge Marienlystsaken ut på høring, vil altså ikke lytte til folket. Det er ikke bra for en folkevalgt.

Jeg vil lytte til folket gjennom å legge reguleringsplanen ut til offentlig ettersyn. Hvilke krav jeg vil ha til endringer i planen, vil jeg kunne konkretisere etter at jeg har lyttet til folket. Om innvendingene mot planene er så store at jeg vil si nei til hele planen, sier jeg nei. Men som folkevalgt vil jeg altså først lytte til folket.

Jeg har skrevet litt om hele Marienlystsaken i et tidligere blogginnlegg. Om du er interessert kan du lese det her.

Jeg vil lytte til folket. Bilde fra DT

Blogglisten hits

En kommentar om “Hvem er det som lytter til folket i Marienlystsaken?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s