Punktum i Marienlystsaken

Et flertall i formannskapet, med 7 mot 6 stemmer, har sagt nei til reguleringsplanbehandling for Marienlyst og ønsker ikke å sende reguleringssaken om Marienlyst ut på høring. De ønsker derved ikke å bringe saken videre. Høyre i Formannskapet ønsket sammen med FrP og KrF å høre byen.

Mye tyder på at dette blir situasjonen på Marienlyst i lang tid fremover.

Marienlyst er ikke det eneste byutviklingsprosjektet vi er opptatt av i Drammen. Det er flere andre prosjekter i pipeline, som for eksempel det gamle sykehusområdet, godsterminalen/nettbusstomta på Strømsø, Tangen, Travbanen, Gulskogen Nord, Brakerøya og andre. Det er store byutviklingsprosjekter og i dem ligger det mange muligheter for Drammen. Disse prosjektene blir det veldig viktig at vi arbeide med.

Marienlystområdet kan utvikles på ulike måter innenfor rammene av kommuneplanens arealdel, men det er ingen andre åpenbare finansieringskilder til idrettsløftet slik det var tenkt. Til det er antagelig investeringsbehovet innen skole, omsorg men også til prosjekter som Spiralen og ny bybru for stort.

Et enstemmig Formannskap ber nå rådmannen fremme en sak for bystyret der en avvikling av avtalen kommunen har inngått med Marienlyst Utvikling AS og Ticon Eiendom gjennomgås. En slik sak må belyse videre prosess og juridiske og økonomiske forhold ved en slik avvikling. Rådmannens sak må også omfatte konsekvenser ved avvikling av avtalen med Drammen Idrettsråd.

Det er svært viktig at kommunen opptrer skikkelig i det videre arbeidet med denne saken.

Her har jeg skrevet litt om saken

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s