Vi har ingen å miste

De politiske lederne i kommunene rundt Drammen roper et alvorlig varsku til ungdom og foreldre. Vi har i dag vært på møte i Legevakta og fått en urovekkende orientering om utviklingen i bruken av syntetisk narkotika.

Hver uke får Legevakta inn 3 – 5 tilfeller av ungdom som trenger hjelp etter å ha inntatt eksempelvis MDMA. Ungdommen har ett fellestrekk. Det er helt vanlig ungdom som tror at eksempelvis MDMA ikke er farlig. Det er veldig feil for det er livsfarlig og det finnes ingen motgift. Det er derfor liten hjelp å få om man har inntatt for stor dose.

Den utviklingen vi nå ser er skremmende. Det fordi de ungdommene, som Legevakta tar hånd om ukentlig, har en misforstått oppfatning av disse farlige rusmidlene. Det er helt vanlig ungdom, som ikke er en del av det etablerte rusmiljøet. Vi må si klart fra. Ingen skal dø på grunn av en misforståelse.

Når vi nå går inn i juletiden der det viktig at vi passer på hverandre. Vi har ingen ungdommer å miste.

Les den sterke historien om Haakon, som døde i morens armer.

På bildet fra venstre: Mads Hilden, varaordfører i Svelvik, Gunn Cecilie Ringdal, ordfører i Lier, Elin Weggersrud, ordfører i Sande, Tore Opdal Hansen, ordfører i Drammen, Liv Heidi Brattås Remo, daglig leder Legevakta og Bent Inge Bye, ordfører i Nedre Eiker

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s