Nå kommer Strømsø

Mange har gode ønsker om byutvikling. Svein Ove Bakke er en som vil byen vel og som i et innlegg i DT påpeker ganske riktig at «den neste strekningen i Drammen som trenger akutt hjelp er det dunkle ingenmannslandet mellom Union og Strømsø Torg». Det hyggelige er at det som ønskes av Bakke kommer til å bli en realitet om ikke alt for lenge. Eiendomsutvikling tar litt tid, men ikke så lang tid.

La oss først ta en kikk på Strømsø Torg. Bystyret vedtok nylig reguleringsplan for bebyggelsen på Torgeir Vraas plass, i den bygningsmassen hvor du bl.a. finner Vinmonopolet på Strømsø. Der blir det mulig nå å foreta en ombygging og sette opp et praktbygg i flere etasjer, som vil gi Strømsø Torg et nytt ansikt.
Jeg har også sett planer om total ombygging av bygget, som fra gammelt av heter C-K bygget og som i dag Statens Vegvesen holder til. Den ansiktsløftningen og oppdateringen er kjærkommen. Planer for Globus har vi sett og blir det et prosjekt som kan gjennomføres vil det også være et løft.

Selv om det ikke er direkte i området som Bakke trekker frem, vil utviklingen av stasjonsområdet med nytt hotell som er under bygging og kontorbygg som kommer, gi hele bydelen et løft.

Det siste halve året har jeg hatt dialog med tre store aktører i det området Bakke mener trenger et løft. De har vilje og kapasitet til å gjøre store ting og vil gjøre det.

Det siste møtet hadde jeg med Utstillingsplassen A/S, innlandets største eiendomsselskap, som har kjøpt hotellet på Strømsø der Scandic har flyttet inn. Som du vil de på linken har de en imponerende eiendomsmasse. Som en start har de brukt 70 millioner på oppussing av hotellet, men de har betydelig høyere ambisjoner for utvikling av hele kvartalet. De håper også at de kan få kjøpt det gamle Norges Bank-bygget. De eier flere hoteller rundt i Norge.

I høst har jeg hatt møte med SBB et svensk firma som har kjøpt mange store bygg i Norge bl.a. DNBs hovedkvarter i Bjørvika og bygget som huser Justisdepartementet. I Drammen har de nylig kjøpt Grønland 1, det kontorbygget husbanken flyttet inn i, med tilhørende parkeringsplass. De har store ambisjoner for sin eiendom som vil gi Strømsø et løft.

Sist men ikke mist har jeg hatt møte med Bane Nor Eiendom (gamle ROM) som har nettbusstomta og godsterminalen. Litt under 100 mål i det området vi snakker om. Mitt innspill til dir. Eiken er adressert: Sett i gang planleggingen i første omgang av Nettbussområdet med tilhørende bensinstasjon. Når ny trase for Vestfoldbanen er helt avgjort i forbindelse med reguleringsplanen er det bare å gå i gang med utviklingen av det området. Vi har heller ikke stor tålmodighet i forhold til planleggingen av godsterminalområdet. Jeg treffer han igjen om få uker og skal minne han på det.

Papirbredden Eiendom, som eier gamle Drammen Høvleri i Kreftingsgate, hvor det i dag er 11 mål i et stort bygg og parkeringsplasser for høyskole mfl. venter også på avklaring i forhold til det store jernbaneprosjektet i Drammen og hvilken plass det vil ta.

Nå skal det bygges jernbane for 10 milliarder kroner i Drammen på stasjonen på Strømsø på linjene opp til Gulskogen og på Gulskogen stasjon. Ny tunell skal bygges og i Skoger vil det skje mye.

Bakke mener jeg skal bruke Ypsilons 10-års jubileum til å sette videre byutvikling på Strømsø på dagsorden. Det slipper jeg, for det er allerede gjort og vi er godt i gang.

I år drar vi også igang en byutviklingskonkurranse for det 100 mål store området på sykehuset. Et fantastisk område, midt i byen, hvor det ikke vil være sykehus i 2024. Så det skjer litt nå og vil skje mer på Bragernes også.

Blogglisten hits

2 kommentarer om “Nå kommer Strømsø

  1. spørsmål!.. hvorfor ble det vedtatt å bygge det nye sykehuset… på så å si kaia!… men KUN 2 M over hav overflata!… å såpass nære Drammensfjoden!:.. Der det i fremtiden er størst fare for overforsvømmelse ved skikkelig værløssning eller rett og slett godt norsk drittvær… en hører jo om at det vil bli mer ekstremvær i fremtiden og hvorfor da bygge nytt så nære fjorden!… med størst fare for nærliggende flom! ??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s