Vi tilbyr 1000 gratis parkeringsplasser!

Partiene Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti samt uavhengige representanter Gilani og Brown vil styrke sentrum og lytte til folket.

Vi tilbyr 1000 gratis parkeringsplasser i 2019!

Det er kommunens ansvar å bidra til en politikk hvor sentrum styrkes. I sentrum skal parkeringstilbudet bidra til en styrking, stimulering og vitalisering av handel, service og kultur samt økt bosetting. Parkeringstilbudet skal være med på å skape et triveligere sentrum hvor man også kan gjøre mange typer innkjøp/aktiviteter i sentrumsområdet. Det vil være med på å redusere det totale behovet for kjøring. Det er derfor viktig å legge til rette for de besøkende/handlene som bruker bil for å styrke sentrum, selv om kollektivtrafikken også spiller en vesentlig rolle med å frakte handlene/besøkende til/fra.

ef=»https://toreopdalhansen.files.wordpress.com/2018/09/thramsgate.jpg»> I 2019 blir det gratis parkering i kommunens tre parkeringshus etter klokken 16.00 på hverdager og gratis på lørdager etter klokken 11.00 eller 12.00[/cap
Forslag til parkeringsstrategi med parkeringsveileder har vært ute til bred høring. Høringsfristen gikk ut 25. september. Det har kommet inn flere interessante innspill som må vurderes. Det være seg motorsykkelparkering, hvem som utsteder HC-kort, profil på parkering i sentrum, tiltak for å utnytte kommunens parkeringshus bedre osv.

I den statlige el-bilpolitikken har en brukt kraftige økonomiske incentiver for å stimulere flere til å velge el-bil. På samme måte kan kommunen bruke kraftige økonomiske incentiver for å få flere til å velge parkeringshus.

Partiene Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti samt representantene Gilani og Brown er opptatt av at:
• Innspillene fra høringsrunden får en grundig behandling.
• Parkering er et viktig sentrumstiltak i forhold til handel
• Parkeringshusene brukes aktivt i parkeringspolitikken

Ut i fra dette ber Partiene Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti samt representantene Gilani og Brown rådmannen spesielt vurdere følgende sentrumstiltak i forhold til høringsutkastet for å øke besøket:
• Gratis parkering i kommunens tre parkeringshus etter klokken 16.00 på hverdager og etter klokken 12.00 (alternativt kl. 11.00) på lørdager og søndager.
• En ekstra grundig vurdering av 2 eller 3 timers parkeringstid ved kantsteinsparkering i forhold til besøkendes behov.

.

2 kommentarer om “Vi tilbyr 1000 gratis parkeringsplasser!

  1. Nå er vi på rett vei, det hjelper dette , nå vil jeg se en fornuftig avgift for ALLE ( inkludert elbilene ) resten av uken
    Og begrav bommene eventuelt kun rushtidsavgift om hver krone går til bilveier/ vedlikehold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s