1000 gratis parkeringsplasser allerede til julehandelen

Jeg har i dag hatt kontakt med alle partene i flertallet som sto sammen om å innføre ny parkeringsstrategi for å legge til rette for gratis parkering i kommunens tre parkeringshus allerede fra og med lørdag 1. desember. Det bør skje gjennom forslag til 2. tertial, som skal bystyrebehandles 30. oktober.

Det er to grunner til det:
1. Desember er en spesielt viktig handlemåned for mange sentrumsbutikker.
2. Det er politisk enighet blant et bystyreflertall om å fremme forslaget i forbindelse med revideringen av parkeringsstrategien fra og med 2019.

Jeg har anmodet rådmannen om å få faglige vurderinger av et slikt forslag. På bakgrunn av det er det nødvendig å avsette kr. 250.000 kroner til innkjøp av skilt, iverksette kommunikasjonstiltak samt sikre tapte inntekter ved gjennomføring i desember ved behandlingen av 2. tertial.

Ny parkeringsordning kan innføres allerede i desember.
Det er kommunens ansvar å bidra til en politikk hvor sentrum styrkes. I sentrum skal parkeringstilbudet bidra til en styrking, stimulering og vitalisering av handel, service og kultur som igjen gir grunnlag for økt bosetting. Parkeringstilbudet skal være med på å skape et triveligere sentrum hvor man også kan gjøre mange typer innkjøp/aktiviteter i sentrumsområdet. Det vil være med på å redusere det totale behovet for kjøring. Dette er ikke et tiltak for gratis ansattparkering og gratis beboerparkering. Det er viktig å legge til rette for de besøkende/handlene som bruker bil for å styrke sentrum, selv om kollektivtrafikken også spiller en vesentlig rolle med å frakte handlene/besøkende til/fra.

Praktisk gjennomføring av ordningen
Det er viktig at kommunen nå bruker tiden for å finne en best mulig brukervennlig løsning som handlene vil benytte. Det bør også foretas en evaluering for å sikre at ordningen ivaretar intensjonene med tiltaket, som er å tilrettelegge for handelsstanden, kulturlivet og restaurantbransjen.

Det vil derfor fremmes forslag i 2. tertial, for å lansere ny parkeringsordning allerede fra og med 1. desember for kommunens tre parkeringshus som bygger på:
1. Det innføres gratis parkering mellom 16.00 – 24.00 mandag – fredag.
2. Lørdager innføres gratis parkering etter kl. 12.00
3. Det kreves ikke inn avgift på søndager, så man kan stå gratis fra kl. 12.00 lørdager til 24.00 søndag kveld.
4. For de som parkerer innenfor gratisperiodene behøves det ikke å trekke noen billett. Bare kjøre inn og ut!
5. Avgiftsparkering starter ved midnatt.
6. Ordningen evalueres for å justere for eventuelle utilsiktede virkninger.

Blogglisten hits

En kommentar om “1000 gratis parkeringsplasser allerede til julehandelen

  1. Dette er kun for å «sukre bompengepillen», og få redusert/fjernet den sure smaken av den.
    Høyre har snudd til å bli et «publikums- og handelsfientlig parti» ved at redusert antall besøkende/handlende til sentrum til syvende og sist vil gå utover handelsstanden. Punktum.
    Men for all del, «Ja, takk, begge deler», altså både parkeringsplasser og omgjørelse av bompenge-vedtaket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s