Regjeringens forslag til Statsbudsjett

Det er veldig mye som går bra i Norge. Den økonomiske veksten er solid. Bedriftene investerer mer og stadig flere kommer i jobb over hele landet. Det er viktig at vi bruker de gode tidene til å inkludere flere som står utenfor og til å styrke integreringen av innvandrere slik at flere av dem kommer i arbeid og aktivitet. Regjeringens forslag til statsbudsjett bygger på det. Det er også på den måten vi kan redusere antall fattige familier.

Regjeringen støtter fortsatt opp om områdeutviklingen på Fjell

Det er litt tidlig å ha den hele og fulle oversikten over Statsbudsjettets virkning for Drammen kommune. Her er noen punkter på det vi så langt har registrert:

• I Statsbudsjettforslaget fra Regjeringen er rammene og tiltakene for kommunesektoren, også i år, i hovedsak som forventet.

• Det er et stramt opplegg som i liten grad gir grunnlag for realvekst utover enkelte satsninger på viktige områder som regjeringen prioriterer. Disse satsningene er : opptrappingsplan for rusfeltet, tidlig innsats i skolen og opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering.

• For Drammen kommune innebærer statsbudsjettet en vekst i frie inntekter med 2,6 % i 2019. Dette er lavere enn forventet prisvekst på 2,8%, og innebærer en strammere økonomisk situasjon for kommunen. Dette skyldes blant annet lavere befolkningsvekst en tidligere antatt.

Her er noen viktige enkeltpunkter for Drammen:
– 10,6 millioner kroner til områdesatsing på Fjell
– 1,5 millioner kroner til Brageteatret for å utvikle en «ny forestilling»
– 80 millioner kroner i 2019 i belønningsmidler til Bukerudbyen
– 620 millioner kroner til oppstart InterCity, med nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervik, ombygging av Drammen stasjon og ombygging av Gulskogen stasjon

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s