Klar for Viken

Etter at det ble kjent at jeg ikke stiller til gjenvalg i Nye Drammen, men ville avrunde mitt lokalpolitiske engasjement i Drammen etter 40 år hvorav 16 år som Høyres gruppeleder og 16 år som ordfører, så har jeg fått mange spørsmål om hva jeg skal gjøre etter 1. januar 2020.

I dag ble innstillingen fra nominasjonskomiteen til Høyres liste, i det nye fylket Viken som består av Østfold, Akershus og Buskerud, offentlig.

Nominasjonskomiteen for Viken Høyres fylkestingsgruppe innstiller følgende på topp tre:
1. Anette Marie Solli fylkesråd, Bærum
2. Tore Opdal Hansen fylkesordfører, Drammen
3. Simen Nord, Moss

Den endelige nomineringen skjer på nominasjonsmøte 17. november hvor om lag 500 delegater skal stemme over de ulike plassene på listen.

Viken blir viktig for oss som bor her
Det at jeg er innstilt på 2. plass setter jeg stor pris på og er ydmyk i forhold til. Jeg kom også godt ut av prøvenominasjonen, som er gjennomført i Høyres kommuneforeninger i dagens tre fylker. Det er selvfølgelig veldig hyggelig å være ønsket på en sentral plass og det er slettes ingen selvfølge, men det er nominasjonsmøtet i november som bestemmer. Så får vi se av prosessene fremover hva jeg skal gjøre 1. januar 2020. Blir det å være fylkesordfører i Viken, er det en oppgave jeg vil arbeide hardt for å fylle på en god måte.

Så nå går prosessen videre med nominasjonsmøte, valg i september neste år og konstituering av det nye fylkestinget. Veien er lang.

I fylket Viken er det bestemt at det skal være parlamentarisme. Det betyr at det politisk sammensatte fylkesrådet og deres medlemmer som skal avgi saker til fylkestinget og ikke en administrasjon slik de tre fylkene har i dag. Det blir mer som Regjering/Storting eller i Oslo med Byråd/Bystyre.

Viken blir viktig for oss som bor her. Viken er for oss. Viken representerer det meste av det felles bo- og arbeidsmarkedet vi har rundt Oslo. Derfor er også etableringen av Viken et godt utgangspunkt, når fremtiden på viktige områder skal planlegges og prosjekter skal gjennomføres.

Samferdsel, med veier og kollektivtilbud samt videregående skole er og blir viktige ansvarsområder for fylket. Å tenke samferdsel i et Viken- og Osloregionperspektiv vil, etter min mening, vise seg å være fornuftig.

Jeg har også stor tro på at Viken med sine om lag 42.000 elever i videregående skole og nær 60 fylkeseide skoler, samt mange private, har potensiale til å utvikle Norges beste tilbud innen videregående opplæring. Og hvorfor skulle ikke Viken ha ambisjon om det? Det betyr at det nye fylket skal utgjøre en positiv forskjell ved videreutvikling av skoletilbudet i videregående skole og fagskoler til våre ungdommer.

Viken er stort med sine 1,2 millioner innbyggere. Omlag hver femte innbygger i Norge blir hjemmehørende i det nye fylket, og dette blir en region som har alle forutsetninger for å utvikle gode helhetlige løsninger. Jeg er helt sikker på at Viken kommer til å bety en positiv forskjell i folks hverdag. Det er i fremtiden vi virkelig vil se Vikens betydning.

Her finner du innstillingen på hele listen.

Blogglisten hits

2 kommentarer om “Klar for Viken

  1. Jeg håper du blir valgt som leder av denne nye regionen. Du har solide resultater bak deg, kombinert med lang erfaring. Det er gode og spennende utfordringer for deg.
    I tillegg vil det bli en god løsning for denne nye regionen med mange utfordringer.
    Lykke til Tore 👏👏👍😃

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s