Høyre ønsker jobben

Du kan gi oss jobben gjennom ditt valg. For Høyre var ikke fylker det vi i utgangspunktet ønsket, men vi forholder oss til Stortingets flertall, som bestemte det.  Vi er samtidig opptatt av å gjøre en jobb for våre velgere. Derfor har vi i vårt politiske arbeid sett på hvilke muligheter det nye fylket gir oss.  

En viktig rettesnor for Høyre er at Viken skal gi redusert byråkrati, bidra til en mer effektiv offentlig forvaltning og realisering av bedre tjenester. Vi må huske på hvem fylket er til for. Det er vi som bor her. For de som bruker bussen, veiene, det videregående skoletilbudet, kulturtilbudet og mye mer. Vi både forventer og fortjener høy kvalitet.

En av fylkeskommunens viktigste oppgaver er ansvaret for videregående opplæring. Viken fylkeskommune får ansvar for 58 videregående skoler med nærmere 40 000 elever. Vår ambisjon er at Viken skal ha Norges beste videregående skole. Vi skal utvikle kvaliteten i det videregående skoletilbudet og tilby en opplæring som gir muligheter for alle. Da må vi sikre gode skoler som gir tilpasset opplæring til hver elev. Vår viktigste allierte i det arbeidet er læreren ved hver enkelt skole og i hver enkelt klasse. Den viktigste jobben er å «spille» læreren god enten arbeidsplassen er Hønefoss eller Halden.

Vi må også sikre at elever får mulighet til å velge seg bort fra nærmiljøet sitt eller til en spesiell skole dersom de ønsker det. Mange skoler i det nye fylket gir elevene flere valgmuligheter, og med litt ulike profiler på skolene vil alle kunne finne en skole som passer. Ikke minst vil elevene nær dagens fylkesgrenser få et mye bedre tilbud. Høyre ønsker derfor fritt skolevalg i Viken. Postnummeret skal ikke avgjøre hvilken skole du kan søke deg inn på i Viken. Det er viktig å styrke distriktsskolenes mulighet til å gi gode tilbud. For det er mange elever i Viken som ikke har reelle valgmuligheter.

Viken blir et stort fylke i folketall. Fra 1. januar 2020 vil om lag hver femte innbygger i Norge høre hjemme i det nye fylket. Viken er mangfoldig, og Høyre verdsetter det. Viken er et Norge i miniatyr–med fjord og fjell, distrikt og byer, landbruk og produksjonsbedrifter, gammel kulturhistorie og nye urbane kvaliteter. Mange av innbyggerne har også røtter i andre land. Med om lag 1,2 millioner innbyggere og 25 000 kvadratkilometer blir Viken landets 6. største fylke i areal og det største i antall innbyggere. Høyre vil ta vare på mangfoldet i Viken og utvikle gode og helhetlige løsninger for innbyggerne og næringslivet i regionen. En god infrastruktur er nødvendig for å utvikle næringsliv og bosetting i alle deler av fylket.

Vi reiser på kryss og tvers i det som vil bli Viken og ved å bli ett fylke kan vi planlegge bedre, gjøre det enklere for de reisende og med et større kollektivselskap satse enda mer på miljøvennlige løsninger.For å binde fylket bedre sammen vil vi ha et kollektivtilbud som gir mulighet for reiser med kun én billett. Denne billetten skal du kunne bruke på tvers av buss, båt og bane. Høyre vil ha en felles takst- og sonestruktur for hele Viken, hvor også Oslo kommune inngår.

Vi ser mulighetene i Viken. En sterkere region vil gi bedre tjenester til innbyggerne og en mer samordnet samfunnsutvikling. Vi tror på Viken, selv om Høyre i utgangspunktet er imot tre forvaltningsnivå.

En kommentar om “Høyre ønsker jobben

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s