Iselin fikk fylkestinget til å støtte idrettslinjen på Ål

Iselin Haugo bor på Ål og er en av tre oppnevnte regionrådskontakter i regionrådet for Hallingdal.  Da Iselin, som regionrådskontakt i Hallingdal, fanget opp at det neppe ble noen idrettslinje ved Ål VGS neste skoleår, var det prisverdig at hun tok opp saken i fylkestinget 18. februar. Iselin fikk hele fylkestinget med seg på at idrettslinjen på Ål må fortsette. Flere partier i fylkestinget ønsket til og med å forsterke Iselins initiativ. Det var en invitasjon hun og Høyre tok i mot med åpne armer.

Siden 2019 har det vært arbeidet med et prosjekt som heter Toppidrettsregion Hallingdal. Dette prosjektet fikk støtte av regionrådet for Hallingdal, og har vært et samarbeid med Olympiatoppen, de tre videregående skolene i Hallingdal (Ål VGS, Gol VGS og NTG Geilo).

Skoleåret 2020-2021 har det vært gjennomført en pilot som sikrer elever ved Ål VGS muligheten til å kombinere yrkesfag med toppidrett som valgfag. Man ser av erfaring at mange elever i yrkesfaglige utdanningsløp faller fra i toppidretten, eller velge å bryte utdanningsløpet for å satse på idrett. At Viken Fylkeskommune kan ha en aktiv rolle i å sørge for gjennomføring av et videregående opplæringsløp, samtidig som man tilrettelegger for satsning på idrett vil kunne gi store, positive effekter for elevgruppene. Det vil også styrke tanken om å satse på yrkesfaglig opplæring og idrett i kombinasjon. Det vektla Iselin i sitt innlegg.

I regionrådsmøte i januar 2021, som Iselin var til stede på, løftet regionrådet saken igjen, denne gang med bekymring rundt finansiering av prosjektet for neste skoleår. Flere elever i målgruppen har signalisert at de ønsker å benytte muligheten prosjektet gir til kombinasjonen med opplæring og toppidrett. Regionrådet, bestående av ordførerne fra kommunene Flå, Nesbyen, Gol, Hemsedal, Ål og Hol har vært tydelige på at de ønsker at tilbudet skal bestå og mener også at Viken må sikre finansiering av prosjektet.

Ål VGS hadde ikke kapasitet til å ta kostnaden innenfor egen budsjettramme. Derfor var det viktig at Viken kom på banen. Det var også viktig at en slik avgjørelse ble tatt før søknadsfristen til videregående opplæring, fordi man også må markedsføre det som en mulighet. Å styrke anseelsen til yrkesfag, og sikre rekruttering til yrkesfaglige studieretning har lenge vært en tverrpolitisk satsning. Å kombinere idrettsfag med yrkesfag kan være et grep som bringer oss nærmere dette målet. Det sikrer også at det offentlige skolesystemet treffer ønsker og behov i elevgruppene, som ellers må hentes ved private skoler. saken behandles videreføres tilbudet med toppidrett som valgfag på yrkesfag ved Ål VGS.

Uten Iselins initiativ hadde faren vært stor – for at vi ikke hadde fått tilbudet for idrettsungdom ved Ål VGS neste år. Blomst også til alle partiene i fylkestinget og Senterpartiets Weggesrud som bidro til oppstammingen av forslaget.

Iselin fikk med seg hele fylkestinget i Viken. Det er bra for Viken, Hallingdal, Ål og ungdommen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s