Takk til Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet tenker nytt
Arbeiderpartiet tenker nytt

Det er bra med klare skillelinjer i politikken. Det gir klare politiske alternativer å forholde seg til, når vi har kommunevalg 14. september. Vannebos utspill, om boligbygging på Spiralen, er i det minste et forslag som utgjør en klar forskjell.

Et opposisjonsparti har to viktige roller. For det første: Være et korrektiv til flertallet. For det andre: Anvise en alternativ politikk. Valgkamputspillet fyller disse kriteriene godt.

Spiralen bør bebygges, mente Aps byutviklingstalsmann i lørdagens DT 

Vannebo er Arbeiderpartiets 3. kandidat, og ifølge DT fronter han byutvikling for Arbeiderpartiet i Drammen. Forslaget hans er at området fra Spiraltoppen til Numedalstunet bør bebygges med rekkehus og leiligheter for unge i etableringsfasen.

Det er ikke aktuelt å byutvikle på Ulrikken i Bergen selv om gondolbanen er på plass.
Det er ikke aktuelt å byutvikle på Ulrikken i Bergen selv om gondolbanen er på plass.

En av grunnene til at dette er fornuftig, etter Vannebos mening, er at marka nå blir mindre brukt. Spennende arkitektur, skal prege området. Arbeiderpartiets 1. kandidat og ordførerkandidat, sier i en kommentar til Vannebos valgkamputspill at han liker forslaget fordi det inviterer til debatt, men fremhever at det må bli ny tunnel og gondolbane. Det er ikke aktuelt i denne fireårsperioden, men mener det må være takhøyde for forslaget, understreker ordførerkandidaten. Områder for utbygging i Drammen er begrenset mener byutviklingstalsmannen til Arbeiderpartiet. Der tar han også veldig feil.

Utbygging på Spiralen strider mot det meste

Er det noe som ikke er begrenset, så er det tilgangen på areal til bolig i Drammen. Vi har nylig vedtatt en arealplan med store boligområder. Vi har god plass til 25.000 nye

Byutviklingen vil løfte Drammen videre.
Store områder i Drammen skal byutvikles

innbyggere i ulike boligtyper og på ulike steder i kommunen. Sundland – 300 mål, Gulskogen Nord – 600 mål og Fjordbyen – 1200 mål. Videre finnes også store arealer som Travbanen, Godsterminalen og Tangen bare for å nevne noen flere. Arealmessig er det ikke behov for dette valgkamputspillet fra Arbeiderpartiet. Vi har lagt opp til å fortette byen og å ta i bruk arealer for nedlagt industri til boligbygging. Det er bærekraftig og det er fornuftig. Byen trenger fortsatt transformasjon og byutvikling i etablerte områder. I motsetning til dette nye forslaget, er denne typen utvikling i tillegg også god miljøpolitikk. Det er fornuftig å få en byutvikling i hovedsak innenfor dagens byggesoner og det er fornuftig å utvikle de enkelte bydelene.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat med understrekning

I en kronikk i dagens avis rykker Arbeiderpartiets ordførerkandidat ut for å slukke det som antagelig er en brann blant sentrale folk i Arbeiderpartiet. Jeg tror ikke det bidraget egner seg godt til det, for i kronikken understrekes at forslaget er en langsiktig visjon. Et 10 til 15 års perspektiv. Det blir ikke bedre av den grunn. Det forslaget de lanserte er uaktuelt i dag og uaktuelt i 2025. Det som nok topper kronikken er forslaget om at vi skal søke om status som nasjonalpark for Drammensmarka. Er det fordi Arbeiderpartiet tviler på egen evne til å forvalte Drammensmarka på en tilfredsstillende måte? Som regel er det staten selv, ved fylkesmennene som tar ansvaret for nasjonalparker og naturreservater. I Buskerud er det bare 2 nasjonalparker. Hallingskarvet og Hardangervidda. Vi husker vel de fleste diskusjonen om Trillemarka. Det er ikke en nasjonalpark, men et naturreservat.

Politikk er samfunnsutvikling – å vise hva man vil for så å gjøre det

Med sitt valgutspill viser Arbeiderpartiet en klar holdning til marka i Drammen. Arbeiderpartiets tenkere i Drammen er urovekkende klare på hva de kunne tenke seg å gjøre. De velgerne som er enige med AP i denne saken har nå fått et klart alternativ.

Det er ikke nødvendig å utvikle boliger i områder som Haukås, Spiralen, Hamborgstrøm, Landfalltjern, Stegla eller tilsvarende områder, fordi vi har arealer nok til bolig. Derfor sier Høyre et klart: Nei. Det bør også velgerne gjøre den 14. september.

Ønsker du å lese mer om arealutvikling i Drammen finner du et innlegg på bloggen min her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s